Beskrivelse
Citronolien fremstilles ved, at citroner fra deres private have, bliver forarbejdet sammen med oliven. Olien består af 20% citron og 80% oliven. Den har en fin sart citronsmag, så det er ren nydelse.
Mange citronolier på markedet er enten lavet ved at citronsaft tilsættes olivenolien og det herefter opvarmes, så det kan blive homogent. De bedste citronolier opnåes ved, at oliven og citroner males i samme proces.
Olivenolie fra Moulin Mas des Bories, er historien om en kvinde, Claire De Fina Croutin, som har været aktiv i den internationale fødevareindusti gennem mange år, i 2019 valgte at købe en olivenlund for at udleve drømmen om at skabe velsmagende olivenolier – både i enkeltsorter, blandet og med smag.
Møllen ligger lige udenfor Salon-en-Provence i departement Bouches du Rhône
Claire fremhæver, at hendes velsmagende olier handler om den håndværksmæssige tæft og kærligheden til Provence. Det handler om at vide, hvordan man behandler træerne, hvornår man høster, behandling af oliven fra høst til mølle og hvordan man forarbejder de forskellige sorter af oliven. Alt handler om viden, omhu og kærlighed.
I sortimentet hos Berthes er der olivenolie AOP, en guddommelig luksus til din salat (som lige har vundet en smagekonkurrence i New York!)eller på brød eller den aromatiske citronolie.