Beskrivelse
Druesorter :Viognier: 60 % – Marsanne: 35 % – Picquepoul: 5%
Parcellerne med Viognier og Marsanne blev tilplantet i 1971. Picquepoul er en ung stokke. Alle er økologisk certificerede.
Markerne er beliggende i 400 meters højde, i et område kaldet Les Chauvets, i kommunen Vinsobres, dyrkes parceller i terrasser med sydlig eksponering med udsigt over horisonten.
Undergrunden er ler-kalksten med højt sandindhold og tilstedeværelse af stenede områder, som bidrager til høj mineralitet. Det er en veldrænet jord, som kræver, at vinstokkene udvikler deres rødder dybt for bedre at kunne trække ressourcerne fra underjorden.
Mistralen, der ofte blæser med kraft, tørrer jorden, men beskytter også vinstokkene i deres lange vækstperiode.
Vinificering og aldring Druerne høstes manuelt med selektiv sortering. Druerne afstilkes og efterlades til en kort kold forgæring, for at starte spredningen af druens opløselige forbindelser. Let presning og i sidste ende et udbytte på parcellerne på mindre end 20 Hl.
Vinificering i rustfri stålkar under alkoholgæring. Lagret i seks måneder i betonkar før aftapning. Alkoholindhold: 13°
Farve: Vedvarende, smuk gul farve. Næse: Orientalske mod aromaer af moden citrus og pærer, med en delikat krydret baggrund. Mund/smag: Frisk, god syre, fyldig og olieagtig græs med silkebløde tanniner og aroma af citrus, abrikos, fersken, vanilje. Velbalanceret med frisk note.
Langtidsholdbar, men kan drikke: fra nu til 2026
Passer til mad: foie gras, coquilles St Jacques, ovnstegt fisk, gedeoste, krydret mad.