Fri fragt ved køb over 600 kr. for strømper - Vin afhentes eller aftales nærmere ved bestilling

Shop

Domaine Les Luquettes

Kategorier: ,

Beskrivelse

Bandol, der hører under Provence-regionen, er kun på 1.200 ha. De fleste forbinder vin fra Bandol med  rosévin, selv om det er de intense og meget nuancerede rødvine, der er prestigevartegnet.
Mourvèdre-druen har her sin højborg, både kvantitets- og kvalitetsmæssigt. Ikke mindre end 50% af Bandol vinene  udgøres af Mourvèdre, der til gengæld viser sit bedste i form af en nuanceret duft og smag af solbær, blommer og peber. Som sekundære druer anvendes Grenache, Cinsault, Alicante Bouchets og Clairette, Sauvignon, Ugni.

Domaine Les Luquettes har været i familien siden 1843. Domainet er beliggende på de flade terrasser  i La Cadière d’Azur, hvor markerne både får masser af sol samt friskheden fra Middelhavet, som blæser ind over.

Alle vine fra Domaine Les Luquettes er dyrket på marker uden brug af ukrudtsmidler og pesticider; et princip som har været praktiseret gennem generationer. Det har altid handlet om kvalitet frem for kvantitet. Domainet har dermed være drevet efter de økologiske principper i flere årtier. Domainet er på 15ha.

Der høstes manuelt – også de vine, som ikke har appellation Bandol (hvilket skyldes deres manglende eller mindre indhold af mourvedre).

Minimal brug af sulfitter.

Processerne fra vinstok til velsmagende vine i glasset, varetages af Elisabeth og Sophie; mor og datter; desuden er der backup fra Michel, ægtemand til Elisabeth og far til Sophie, samt sønnen Ludovic som også har en vinuddannelse.

Fantastiske vine; bløde og runde – bund ærlige vine, hvor det pågældende års temperatur, sol og vind, kan smages i vinene.

Yderligere information

Vægt 1800 g