Beskrivelse
Druesorter – 90% Grenache 10% Syrah
Marken med Grenache er tilplantet i 1945. Syrahen i 1973. Vinstokkene dyrkes efter økologiske regler.
Vinmarkerne
I 280 meters højde omgiver vinmarkerne Grenache og Syrah Chateau MontPlaisir, i kommunen Valréas. En hel mark på mere end 3 hektar med vestlig eksponering på en ret stejl skråning. Ler og sandet jord med sikker tæt på overfladen. Det er en veldrænet jord, som kræver, at vinstokkene udvikler deres rødder dybt, for bedre at kunne trække ressourcerne fra underjorden. Mistralen, der ofte blæser med kraft, tørrer jorden, men beskytter også vinstokkene i deres lange vækstperiode.
Vinificering og aldring; Druerne høstes manuelt med selektiv sortering. Hver druesort vinificeres separat. Druerne afstilkes og efterlades til en traditionel maceration mellem 10 og 15 dage, afhængigt af druesorten, med regelmæssig overpumpning af saften og lejlighedsvis stansning af hætten. En let presning af mosten, for at supplere den opnåede juice. Som følge heraf overstiger udbyttet på parcellerne næppe 30 Hl.
Lagring er i betonkar i fire måneder før samling og aftapning. Alkoholindhold: 14,5 °. Dette er en økologisk certificeret vin.
Vinsmagning
Farve: Vedvarende, smuk rød farve. Næse: Orienteret mod aromaerne af modne røde frugter med delikat krydret baggrund med fine aromaer. Mund/smag: Fyldig og blød på ganen, med silkebløde tanniner og aroma af modne røde frugter og krydderier. Velafbalanceret, med frisk note. En flot struktureret vin. At drikke: fra nu til 2026
Passer til mad: Grillede eller ovnstegte retter tilberedt med middelhavsurter (timian, rosmarin, krydret, laurbærblad, hvidløg).