Beskrivelse
Druesorter: 60% Grenache , 40% Syrah og Carignan. Parcellerne med Grenache og Carignan blev tilplantet i 1945. Syrahen i 1973. Vinstokkene følger økologiske regler.
Markerne er beliggende i 280 meters højde omgiver vinmarkerne Grenache og Syrah Chateau MontPlaisir, i kommunen Valréas, en hel grund på tæt på 4 hektar med vestlig eksponering på en ret stejl skråning. Ler og sandet jord med sikker tæt på overfladen. Carignan er et andet sted, med jord, kalksten og ler dækket med rullede småsten, der lagrer varme om dagen, og om natten varmer de gamle vinstokke, og dermed deltager i deres perfekte modning. Det er veldrænet jord, hvilket kræver, at vinstokkene udvikler deres rødder dybt for bedre at kunne trække ressourcerne fra underjorden.
Mistralen, der ofte blæser med kraft, tørrer jorden, men beskytter også vinstokkene i deres lange vækstperiode.
Vinificering og aldring
Druerne er blevet høstet manuelt, med selektiv sortering. Hver sort vinificeres separat. Druerne afstilkes og efterlades til en traditionel maceration mellem 20 og 30 dage afhængigt af sorten, med regelmæssig overpumpning af saften og lejlighedsvis stansning af hætten. En let presning af mosten, for at supplere den opnåede juice. Som følge heraf overstiger udbyttet på parcellerne næppe 20 Hl. Lagring er i kar i seks måneder før samling og aftapning. Alkoholindhold: 14,5 °. Dette er en økologisk certificeret vin.
Smagning
Farve: Vedvarende, smuk rød farve, livlig granat. Næse: Orienteret mod aromaerne af friske røde frugter med delikat krydret baggrund med fine aromaer. Mund/smag: Fyldig og blød på ganen, med silkebløde tanniner og aroma af røde frugter og krydderier. Velafbalanceret, med frisk note. En gourmandvin. At drikke: fra nu til 2028.
Passer til: Grillede eller ovnstegte retter tilberedt med middelhavsurter (timian, rosmarin, krydret, laurbærblad, hvidløg)