Beskrivelse
Druesorter: 60%Grenache 40% Syrah
Parcellerne Grenache og Syrah blev tilplantet i henholdsvis 1955 og 1974. Vinstokkene er i økologisk omstilling.
Terroir I en højde på mellem 450 og 500 meter, på den øverste del af vinsobres plateau, ud mod Mont Ventoux, en grund på to hektar Syrah og en anden på en hektar Grenache, med en stejl skråning og sydlig eksponering. Ler-kalksten, jord, dækket af rullede småsten, der lagrer varme om dagen, og om natten varmer de gamle vinstokke fra Grenache og Syrah, og deltager således i deres perfekte modning. Det er en veldrænet jord, som kræver, at vinstokkene udvikler deres rødder dybt, for bedre at kunne trække ressourcerne fra underjorden.
Mistralen, der ofte blæser med kraft, tørrer jorden, men beskytter også vinstokkene i deres lange vækstperiode.
Vinificering og aldring:
Druerne er blevet høstet manuelt, med selektiv sortering. Hver sort vinificeres separat. Druerne afstilkes og efterlades til en traditionel maceration mellem 20 og 30 dage afhængigt af sorten, med regelmæssig overpumpning af saften og lejlighedsvis stansning af hætten. En let presning af mosten, for at supplere den opnåede juice. Som følge heraf overstiger udbyttet på parcellerne næppe 15 Hl. Lagring er i kar, derefter i nye demi-muids i 24 måneder før samling og aftapning. Alkoholindhold: 15°
Smagning
Farve: Vedvarende, smuk lys rød farve, livlig granat nuance. Næse: kompleks, orienteret mod aromaerne af modne røde frugter med delikat krydret baggrund med mokka og fine aromaer. Mund/smag: Fyldig og blød på ganen, med silkebløde tanniner og aroma af røde frugter og krydderier, afsluttende med vanilje. Velafbalanceret, med lang finish. At drikke: fra nu til 2037.
Matchende til mad: alene, siddende i en lænestol eller med en mørk chokoladekage.