Chateau d’Escurac
Chateau d’Escurac er lokaliseret på en af de højeste bakker i Medocområdet og er karakteriseret ved, at der er et lille kapel fra XI århundrede. Det var i begyndelsen en by, som blev til en gård med heste, køer og andre husdyr. Det blev først til et vinslot i 1990, da Jean-Marc Landureau besluttede at han ville overtage slottet for at lave vin. Han byggede vinkælder, tilplantede vinmarker og arbejdede på at få den bedste vin ud af druerne. I 1999 blev han belønnet med “La Coupe des Crus Bourgeois” for hans vin fra årgang 1996; bevis på at hans vin har høj kvalitet. Jean-Marc Landureau døde pludselig i august 2017 og vinslottet overgik til hans datter, Anne,som på nuværende tidspunkt studerer til dyrlæge på Københavns Universitet. Ansvaret for den daglige drift varetages nu kyndigt af Annes mor, Merete Løwig Larsen, som er velkendt af mange på det danske vinmarked.
På slottet bruger de Merlot, Cabernet Sauvignon og en lidt Petit Verdot som giver et lille “twist” til vinen.
Pépin d’Escurac er Chateau d’Escuracs anden vin. Forskellen er, at til denne vin bruger man druer fra yngre vinmarker. Den er derfor mindre kompleks, mindre kraftig i smagen og er derfor bedre til at drikke til lettere retter. Den er drikkemoden nu, men kan også gemmes i nogle år. Drikkes den nu, bør den åbnes et par timer før. Pepin er sammensat af 58% merlot, 40% cabaret sauvignon, 2% petit verdot.