Beskrivelse
René Vazart (80+) er champagneproducent i byen Chouilly, beliggende får kilometer øst for champagnebyen Epernay.
Champagnehuset har 1 hk mark ren chardonnay. Lidt under halvdelen af druerne bruges i egen produktion -på ca 4000 flasker/år. Resten af produktionen/druerne sælges til det prestigefyldte champagnehus Laurent Perrier
Hvert år laves 3-4 typer champagne alt efter druernes kvalitet.
Hvis årets druer har en høj kvalitet laves millesime.
Det nuværende sortiment består af
- Grand Reserve
- Brut
- Caprices Gourmands (demi sec)
- Millesime 2014
- Millesime magnum 2008, 2011
Flaskerne fyldes og kapsles og lægges i kælderen
Høsten fra 2017 startede klargørelse i marts 2022. Over en periode på 2 mdr rejses og drejes flaskerne til en vinkel på 75 grader for at samle de døde gærceller i toppen, flasken drejes 1/8 omgang. (remuage) I maj måned foretages degorgement, hvor de samlede urenheder i flaskehalsen skydes ud.
Hos Rene Vazart foregår det ved håndkraft (ingen fryseteknik)
Flasken toppes op med likør og champagne. Likøren er lavet af sukker og champagne og dennes sukkerkoncentrationen bestemmer champagnens sødmegrad.
Korkprop i og champagnen er gjort klar til salg.
Herefter hviler flasken i 2mdr inden den er klar til salg.
Champagnen – Brut, Grand Reserve og Caprices Gourmands er alle høstet minimum 5 år før, de færdiggøres til at forkæle din gane.