Fri fragt ved køb over 600 kr. for strømper - Vin afhentes eller aftales nærmere ved bestilling

Shop

Aaaaeeee – Létol – mere end et tørklæde!

 

 

Beskrivelse

Velkommen til Létols univers af mønstre, farver, figurer, effekter – små og store historier. Gå på opdagelse i dit tørklæde – det har altid en historie at fortælle, detaljer at forundres over og en kvalitet i økologisk bomuld at glædes over. Miljøaftrykket er kun 1/3 del i forhold til andre tørklæder, som produceres typisk i Østen. Létol arbejder fokuseret på, at tekstilproduktion sker i respekt for miljøet. Et Létol-tørklæde kan derfor vaskes ved 40 grader, afgiver ikke overskudsfarve og beholder faconen. Du har derfor dit tørklæde i årevis.

Som garanti for, at du ved køb af et Létol-tørklæde, får noget helt specielt, tager jeg kun mellem 3-6 ind af hvert design/farvekombination. Sandsynligheden for, at du møder dit tørklæde om halsen på en anden, er derfor minimal – det er DIT!

Létol produceres i byen Charlieu i Bourgogne. Létol er en del af virksomheden Les Tissages de Charlieu. Cirka 7 personer er beskæftiget med at designe, producere samt færdiggøre disse smukke tørklæder. 2 ansatte arbejder udelukkende ved vævene. Sophie er arkitekten bag de forskellige designes. Hun kreerer i sit atelier en historie til hvert enkelt design. Et design bærer altid et navn som har en reference til de elementer, som indgår i tørklædet. Når Sophie ikke udtænker nye designs, indgår hun i produktionen på lige fod med alle andre.

 

Et Létol tørklæde adskiller sig fra mange af de andre tørklæder på markedet, da disse ofte har et trykt mønster på. Letol anvender jaquard vævning – det vil sige, at væveteknikken er med til at give tørklædet liv, dybde alt efter opsætning af trend.

 

Et tørklæde fra Letol er lavet af minimum 96% økologisk bomuld.

Hvorfor ikke 100%?

Fordi der kan være en effekttråd i – glimmer eller andet materiale.

Nogle tørklæder er 100% økologiske, men fabrikken garanterer altid minimum 96%.

 

Létol køber grøn strøm til produktionen og materialerne er certificeret med Albertex (økologisk og etisk ansvarlig), GOTS (produktion af bomuld er økologisk og der foregår så skånsomt for miljø og mennesker), desuden er der certifikater for miljøaftryk, at alle produktionsprocesser foregår indenfor en radius af 20 km fra fabrikken – altså 100% produktion i Frankrig.

Yderligere information

Vægt 500 g