Fransk vin og champagne
Berthes importerer en perlerække af elegante vine Bandol, Bourdeaux og Bourgogne. Et par eksempler på de vinslotte, vi importerer fra er: Domaine Les Luquettes – En unik familiegård, som drives af 2 generationer – og af kvinder! Elisabeth Lafourcade producerer sammen med sin datter Sophie Cacard, Domaine Les Luquettes, som hvert år sender 2 rødvine og 2 rosévine på markedet. Et andet vinslot er Chateau d’Escurac. Slottet er lokaliseret på en af de højeste bakker i Medocområdet og er karakteriseret ved, at der ved slottet er et lille kapel fra XI århundrede. Det var i begyndelsen en by, som blev til en gård med heste, køer og andre husdyr. Det blev først til et vinslot i 1990, da Jean-Marc Landureau besluttede at han ville overtage slottet for at lave vin. Idag er der dansk ejer og kældermester på vinslottet.Hos Berthes importerer vi også champagner. Vi har i øjeblikket 3 producenter af smagfulde og harmoniske champagner, som alle er kendetegnet med små produktioner og hvor der “nørdes” med fremstillingsmetoden (gammeldags degorgering kontra moderne fryseteknik) og sammensætningen af druerne i de forskellige champagner.
I byen Chouilly 4 km øst for Épernay, har champagneproducent René Vazart hjemme – en Grand Cru producent, så fåes det ikke bedre! René Vazart har en lille produktion på 4500 flasker om året. Champagnerne er alle på 100% ren chardonnay og lagres i minimum 5 år i kælderen, inden degorgering. Hele processen foregår efter de helt gamle metoder – la remuage og dégorgement foregår manuelt. De druer, der ikke anvendes til egen produktionen sælges til det kendte champagnehus Laurent-Perrier.
Modsætningen finder vi i husene Pascal Devilliers og Fresne Ducret, der begge er beliggende i Montagne de Reims og bl.a. eksperimenterer med elegante rosé champagne m.m. Fresne Ducret laver desuden nogle micro-cuvéer med et lille begrænset antal til Feinschmeckerne. Dem har vi selvfølgelig også!