Fransk vin og champagne
Berthes importerer en perlerække af elegante vine Bandol, Bourdeaux, Bourgogne, Costière de Nîmes og Gascogne (Musketerenes hjemegn). Et par eksempler på de vinslotte, vi importerer fra er: Domaine Les Luquettes – En unik familiegård, som drives af 2 generationer – og af kvinder! Elisabeth Lafourcade producerer sammen med sin datter Sophie Cacard, Domaine Les Luquettes, som hvert år sender 2 rødvine og 2 rosévine på markedet. Et andet vinslot er Chateau d’Escurac. Slottet er lokaliseret på en af de højeste bakker i Medocområdet og er karakteriseret ved, at der ved slottet er et lille kapel fra XI århundrede. Det var i begyndelsen en by, som blev til en gård med heste, køer og andre husdyr. Det blev først til et vinslot i 1990, da Jean-Marc Landureau besluttede at han ville overtage slottet for at lave vin. I dag er der dansk ejer og kældermester på vinslottet.Hos Berthes importerer vi også champagner. Vi har i øjeblikket 3 producenter af smagfulde og harmoniske champagner, som alle er kendetegnet med små produktioner og hvor der “nørdes” med fremstillingsmetoden (gammeldags degorgering kontra moderne fryseteknik) og sammensætningen af druerne i de forskellige champagner.
I byen Chouilly 4 km øst for Épernay, har champagneproducent René Vazart hjemme – en Grand Cru producent, så fåes det ikke bedre! René Vazart har en lille produktion på 4500 flasker om året. Champagnerne er alle på 100% ren chardonnay og lagres i minimum 5 år i kælderen, inden degorgering. Hele processen foregår efter de helt gamle metoder – la remuage og dégorgement foregår manuelt. De druer, der ikke anvendes til egen produktionen sælges til det kendte champagnehus Laurent-Perrier.
Modsætningen finder vi i husene Pascal Devilliers og Fresne Ducret, der begge er beliggende i Montagne de Reims og bl.a. eksperimenterer med elegante rosé champagne m.m. Fresne Ducret laver desuden nogle micro-cuvéer med et lille begrænset antal til Feinschmeckerne. Dem har vi selvfølgelig også!