Fri fragt ved køb over 600 kr. for strømper - Vin afhentes eller aftales nærmere ved bestilling

Shop

Chateau MontPlaisir – Terres Profondes 2021

190 DKK

Druesorter:

70% Roussanne 

30%Grenache blanc

Markerne med Roussanne blev tilplantet i 1981. Grenache blanc er en ung mark fra 2017. Alle er under økologisk certificeringsproces.


Kategorier: , ,

Beskrivelse

Druesorter: Roussanne: 70% 30%Grenache blanc

Markerne med Roussanne blev tilplantet i 1981. Grenache blanc er en ung mark fra 2017. Alle er under økologisk certificeringsproces.

Markerne er beliggende i 400 meters højde, i et område over landsbyen Vinsobres, grunde dyrket med sydlig eksponering med udsigt over Mount Ventoux, er markerne omgivet af skove, der beskytter mod sygdomme. Undergrunden er ler med høje dybe lag, som bidrager til terroirets friskhed.

Mistralen, der ofte blæser med kraft, tørrer jorden, men beskytter også vinstokkene i deres lange vækstperiode.

Vinificering og aldring

Druerne høstes manuelt med selektiv sortering. Druerne afstilkes og efterlades til en kort kold forgæring, for at starte spredningen af druens opløselige forbindelser. Let presning og i sidste ende et udbytte på parcellerne på mindre end 20 Hl. Vinificering i rustfri stålkar under alkoholgæring. Lagret i seks måneder i betonkar før aftapning. Alkoholindhold: mindre end 13°

Smagning

Farve: Vedvarende, smuk gul farve. Næse: Orienteret mod aromaen af komplekse hvide blomster og tropiske frugter som kvæder, kiwi, med en delikat salt baggrund. Mund/smag: Frisk, god syre, fyldig og fedtet græs med silkebløde tanniner. Velbalanceret med frisk note.

Langtidsholdbar. At drikke: fra nu til 2030.

Passer til mad: foie gras, coquilles St Jacques, ovnstegt fisk, gedeost med figner.

Yderligere information

Vægt 1800 g