Beskrivelse
Druesorter: 70% Syrah 30% Grenache
Parcellerne Grenache og Syrah blev tilplantet i henholdsvis 1955 og 1974. Vinstokkene er i økologisk omstilling. Markerne er beliggende i en højde på mellem 400 og 450 meter, på den øverste del af Vinsobres plateau, ud mod Mont Ventoux. En mark på to hektar Syrah og en anden på en hektar Grenache, med en stejl skråning og sydlig eksponering. Ler-kalksten, jord, dækket af rullede småsten, der lagrer varme i løbet af dagen, og om natten varmer de gamle vinstokke fra Grenache og Syrah, og deltager således i deres perfekte modning. Det er en veldrænet jord, som kræver, at vinstokkene udvikler deres rødder dybt, for bedre at kunne trække ressourcerne fra underjorden.
Mistralen, der ofte blæser med kraft, tørrer jorden, men beskytter også vinstokkene i deres lange vækstperiode.
Vinificering og lagring: Druerne er blevet høstet manuelt, med selektiv sortering. Hver druesort vinificeres separat. Druerne afstilkes og efterlades til en traditionel maceration mellem 20 og 30 dage afhængigt af sorten, med regelmæssig overpumpning af saften og lejlighedsvis stansning af hætten. En let presning af mosten, for at supplere den opnåede juice. Som følge heraf overstiger udbyttet på parcellerne næppe 15 Hl.
Ældningen foregår i kar, derefter i demi-muids i et år før samling og aftapning. Alkoholindhold: 15°
Smagning:
Farve: Vedvarende, smuk lys rød farve, livlig granat nuance Næse: Orienteret mod aromaerne af modne røde frugter med delikat krydret baggrund med fine aromaer. Diskret påvirkning af ældning i træ. Mund/smag: Fyldig og blød på ganen, med silkebløde tanniner og aroma af røde frugter og krydderier. Velafbalanceret struktur, med lang finish At drikke: fra nu til 2031
Passer til mad: Grillede eller ovnstegte retter tilberedt med middelhavsurter (timian, rosmarin, krydret, laurbærblad, hvidløg)